Gun je huisdier een gezond gebit en voorkom hoge kosten in de toekomst.

Bij van Schot & Mane willen wij het gebit van honden en katten graag onder de aandacht brengen. Voorkom ernstige gebitsproblemen bij je hond en/of kat door op tijd in te grijpen. Door problemen tijdig te behandelen voorkom je vroegtijdig verlies van tanden, ontstekingen (die kunnen uitbreiden naar organen) en hoge dierenartskosten.

KAT

75
  • Inclusief narcose
  • 10% korting op onze gebitsproducten
  • Begeleiding om het gebit gezond te houden

HOND

80-95tot 10kg €80 tot 50kg €95
  • Het basistarief geldt bij een goed onderhouden en verzorgd gebit, te bepalen tijdens onze gratis gebitscontrole
  • €20,- toeslag per tien minuten bij sterk vervuild of verwaarloosd gebit met extreme tandsteen vorming (incl. gasnarcose)
  • 10% korting op onze gebitsproducten
  • Inclusief narcose
  • Begeleiding om het gebit gezond te houden

| Gebitsbehandeling tarieven zijn inclusief standaard-narcose en medicatie tijdens behandeling. De tarieven zijn exclusief tandextractie(s) en eventuele medicatie voor thuis.

| Omdat elke kies of tand verschillend is brengen we de tijd (per tien minuten) in rekening die we er aan besteden om deze te verwijderen, zo betaal je altijd een eerlijke prijs en nooit teveel.

| Indien we het nodig achten een kies of tand te verwijderen zullen we dit altijd vooraf of tijdens de behandeling met u overleggen om samen tot een keuze te komen, blijf daarom ook tijdens de gebitsbehandeling telefonisch bereikbaar.

Plan hier snel en gemakkelijk een afspraak voor een gratis gebitscontrole.

Tijdens de gratis gebitscontrole controleren we vrijblijvend het gebit van je huisdier en kunnen we bepalen of gebitsreiniging nodig is. Na een behandeling leggen we graag uit hoe je het gebit van je hond of kat gezond kunt houden.

Resultaat in de praktijk.

We zien met enige regelmaat zeer ver gevorderde gebitsproblemen bij oudere honden. Een voorbeeld is deze yorkshire van 14,5 jaar oud. Bij een jonger dier zien we dat veel mensen kiezen om de gebitsproblemen niet aan te pakken omdat het op dat moment nog geen noodzaak is, op een latere leeftijd wordt er vervolgens gekozen dit niet meer te doen vanwege de oude leeftijd. Helaas zien we dat de klachten op den duur zo erg kunnen worden dat de hond zware infecties krijgt en stopt met eten. Na een reiniging van het gebit en het trekken van verschillende tanden knapte dit hondje gelukkig erg snel op en begon hij de avond van de behandeling alweer met eten.

Bij de kat kunnen de voorste tanden er vaak nog prachtig uitzien terwijl de achterste kiezen van een dikke laag tandsteen zijn voorzien. Op de foto zie je dat het tandvlees al aardig rood ziet en ook de wang geïrriteerd raakt door het aanwezige tandsteen. Dit is hét moment om een gebitsbehandeling uit te laten voeren.

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.