>Gun je huisdier een gezond gebit.

Waarschijnlijk hecht je veel waarde aan je gebit en is het heel normaal om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan om je gebit gezond te houden. Maar hoe zit het met het gebit van je hond of kat? Ook voor je geliefde huisdier is een goed onderhouden en schoon gebit erg belangrijk. Naast dat een schoon gebit en frisse adem fijn is voor je huisdier voorkom je ook ernstige problemen en hoge dierenarts kosten in de toekomst. Door een tijdige gebitsreiniging voorkom je ook vroegtijdig verlies van tanden en voorkom je ontstekingen die kunnen uitbreiden naar de organen.

Bij van Schot & Mane hebben we ruime ervaring met gebitsreinigingen en streven we altijd naar een optimaal resultaat. We bieden deze behandeling tegen een scherp tarief aan zodat een gebitsreiniging voor iedereen toegankelijk is.

Omdat elk gebit uniek is plannen we vóór de reiniging altijd een gebit controle in (gratis voor vaste klanten*). Daarbij bepalen we vrijblijvend of een gebitsreiniging voor jouw huisdier wel nodig is, zo voorkomen we onnodige kosten. Tijdens de controle bepalen we ook de mate van vervuiling en de staat van de tanden en kiezen. Is het trekken van tanden of kiezen nodig kunnen we dit vooraf bespreken, zo sta je nooit voor verassingen.

van Schot & Mane houdt het gebit van je huisdier schoon en gezond. Daarnaast geven je graag advies hoe je het gebit van je hond of kat gezond kunt houden na een behandeling. Een afspraak inplannen voor een gebitscontrole kan eenvoudig op deze pagina. Voor bestaande klanten is dit een geheel gratis* service, nieuwe klanten kunnen een consult inplannen bij de dierenarts.

KAT

135
  • Inclusief narcose
  • 10% korting op onze gebitsproducten
  • Begeleiding om het gebit gezond te houden

HOND

150-200<10kg - <>50kg
  • Inclusief narcose
  • 10% korting op onze gebitsproducten
  • Begeleiding om het gebit gezond te houden

Plan hier snel en gemakkelijk een afspraak voor een (gratis*) gebitscontrole.

Tijdens onze gebitscontrole controleren we vrijblijvend het gebit van je huisdier en kunnen we bepalen of gebitsreiniging nodig is. Na een behandeling leggen we graag uit hoe je het gebit van je hond of kat gezond kunt houden.

> Gratis service voor onze vaste klanten. Nieuwe klanten kunnen voor een gebitscontrole een consult inplannen bij onze dierenarts, u betaalt dan de kosten voor een consult.

>Resultaat in de praktijk.

We zien met enige regelmaat zeer ver gevorderde gebitsproblemen bij oudere honden. Een goed voorbeeld is deze yorkshire van 14,5 jaar oud. Bij een jonger dier zien we dat veel mensen kiezen om de gebitsproblemen niet aan te pakken omdat het op dat moment nog geen noodzaak is, op een latere leeftijd wordt er vervolgens gekozen dit niet meer te doen vanwege de oude leeftijd. Helaas zien we dat de klachten op den duur zo erg kunnen worden dat de hond zware infecties krijgt en stopt met eten. Na een reiniging van het gebit en het trekken van verschillende tanden knapte dit hondje gelukkig erg snel op en begon hij de avond van de behandeling alweer met eten.

Bij de kat kunnen de voorste tanden er vaak nog prachtig uitzien terwijl de achterste kiezen van een dikke laag tandsteen zijn voorzien. Op de foto zie je dat het tandvlees al aardig rood ziet en ook de wang geïrriteerd raakt door het aanwezige tandsteen. Dit is hét moment om een gebitsbehandeling uit te laten voeren.

>De kleine letterjes.

* De gebitscontrole is een gratis service wanneer u een vaste klant bent bij onze kliniek, u bent vaste klant bij van Schot & Mane wanneer u reeds staat ingeschreven bij onze kliniek en tenminste één keer op consult bent geweest bij onze dierenarts en voor de algemene diergeneeskundige zorg van uw huisdier onze kliniek bezoekt. Nieuwe klanten kunnen voor een gebitscontrole een consult inplannen bij onze dierenarts, u betaalt dan de kosten voor een consult.

** De gegeven prijsindicatie voor gebitsreiniging is niet bindend maar een schatting. De definitieve kosten zullen vastgesteld worden op basis van de werkelijke ingreep. Houd er rekening mee dat de eindprijs hoger of lager kan uitvallen dan de vooraf zorgvuldig berekende schatting.

| Gebitsbehandeling tarieven zijn inclusief standaard-narcose en medicatie tijdens behandeling. De tarieven zijn exclusief tandextractie(s) en eventuele medicatie voor thuis.

| Omdat elke kies of tand verschillend is brengen we de tijd (per tien minuten) in rekening die we er aan besteden om deze te verwijderen, zo betaal je altijd een eerlijke prijs en nooit teveel.

| Indien we het nodig achten een kies of tand te verwijderen zullen we dit altijd vooraf of tijdens de behandeling met u overleggen om samen tot een keuze te komen, blijf daarom ook tijdens de gebitsbehandeling telefonisch bereikbaar.

| Voor de hond geldt het basistarief bij een goed onderhouden en verzorgd gebit, te bepalen tijdens onze gratis gebit controle.

| €20,- toeslag per tien minuten bij sterk vervuild of verwaarloosd gebit met extreme tandsteen vorming (incl. gasnarcose)

Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.